Lees onze maatregelen omtrent het coronavirus
Nieuwe banden

De Winterbanden mogen er weer onder!

14 november 2023 door

De winter komt er weer aan, dus wordt het tijd om je zomerbanden te laten verwisselen voor de winterbanden. Wij staan weer voor je klaar om de banden te verwisselen. Zorg dat je er op tijd bij bent, want voordat je er erg in hebt is het glad op de weg door sneeuw of ijzel.

Nieuwe banden

De winterbanden

Bij een ondergesneeuwd wegdek komen winterbanden het beste tot hun recht. Door de andere opbouw van het profiel op deze banden, hebben zij veel meer grip dan zomerbanden. Deze laatste verliezen bij sneeuw al snel alle grip op de weg. Sneeuw is echter geen voorwaarde voor het gebruik van winterbanden, ook bij een schoon wegdek met lage temperaturen presteren winterbanden beter dan ‘gewone’ autobanden.

Temperatuur

Het soort rubber dat voor winterbanden gebruikt wordt heeft echter tot gevolg dat dit type autobanden sneller slijt dan normale (zomer) autobanden wanneer de temperatuur boven de 7 graden Celsius komt. Winterbanden dienen dan ook eigenlijk alleen gebruikt te worden wanneer de temperatuur dit toestaat. Overigens werken winterbanden prima bij deze hogere temperaturen, alleen is de slijtage hoger.

Maak op tijd een afspraak

Zoals aangegeven staan wij voor je klaar om de zomerbanden te verwisselen voor de winterbanden. Wij hebben tevens de ruimte om de zomerbanden voor jou op te slaan. Dat scheelt jou aan ruimte en ze zijn hier veilig en droog opgeborgen.

Klik hier om een afspraak te maken

 

Whatsapp
Uw browser is niet up-to-date!
Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.