Automaat spoelen

Automaat spoelen (ook wel automaat flushen) – Wanneer u een automaat rijdt, is het erg belangrijk om de automatische versnellingsbakolie (ATF) regelmatig te vervangen. Maar met alleen vervangen bent u er nog niet, want er wordt dan alleen de olie afgetapt die nog aanwezig is in de carterpan. Om de achtergebleven olie uit de koppelvormer, megatronic of zelfs uit de automaat transmissie te krijgen is het (statisch) spoelen en reinigen van uw automaat ook van belang.

Maak werkplaats afspraak!

Bel 0523 26 41 00

Maak afspraak!

Bij het automaat spoelen wordt er een machine aan uw automaat aangesloten, waarna uw auto op temperatuur gebracht wordt. Hierdoor wordt de olie verwarmd tot rond de 75 graden, wat de ideale temperatuur is om uw automaat te spoelen. Voor het intensief reinigen van uw automaat wordt er een reiniger toegevoegd die ervoor zorgt dat al het vuil, wat in de transmissie is achtergebleven, samen met de olie in de machine wordt gebracht. Nadat uw automaat 30 minuten gespoeld heeft, wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en de nieuwe olie teruggeplaatst en op peil gebracht.

Bij het spoelen en reinigen van uw automaat merkt u direct effect. Klachten die vaak voorkomen zijn:

  • Slecht schakelen
  • Bonken met schakelen in versnelling
  • Slippen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstof gebruik
  • Dienst weigering van de automaatbak
  • Disfunctioneren kickdown

Maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling! Geef uw automaatbak daarom een PowerFlush behandeling.
De PowerFlush spoelt en reinigt de automaatbak zeer snel en effectief en voorziet deze van verse ATF olie. Schakelklachten, veroorzaakt door vervuiling, kunnen eenvoudig worden verholpen. Laat uw automaat PowerFlushen en bespaar zo honderden tot duizenden euro’s!

Maak een werkplaats afspraak!

Bel 0523 26 41 00

Maak afspraak!

Uw browser is niet up-to-date!
Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.