De ‘longen’ van de auto: het interieurfilter nader bekeken

5 maart 2019 door

Een Interieurfilter reinigt tot wel 200.000 liter lucht per uur! Dat betekent in de praktijk dat het na 15.000 km (of 1 jaar) de hoogste tijd wordt dat de auto nieuwe “longen” krijgt. Wanneer het voorjaar nadert is extra aandacht voor het interieurfilter van groot belang. Samen met de airco van uw auto zorgt het interieurfilter voor frisse en gezonde lucht in uw auto.

Preventief vervangen

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de personenauto’s in Nederland met een zeer sterk vervuild interieurfilter rondrijdt. Een slecht werkend interieurfilter zorgt ervoor dat bacteriën en uitlaatgassen zoals ozon, roetdeeltjes en pollen vrij spel hebben in het interieur van de auto. Dit brengt weer onnodige gezondheidsrisico’s met zich mee.

De voordelen van de jaarlijkse vervanging zijn o.a.:

  • Schoon en gezond interieur (minder stof en bacteriën)
  • Comfort voor de passagiers (geen beslagen ruiten)
  • Optimale prestaties van de interieurventilatie

Verkeersveiligheid

Er is nog een reden om het interieurfilter van een auto tijdig te vervangen. In het voorjaar komt de natuur tot bloei en begint voor automobilisten met hooikoorts een gevaarlijke tijd. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat het ongevallenrisico van allergische personen in deze tijd zo’n 30 procent hoger ligt dan gemiddeld. De reden hiervoor is dat het prestatie- en reactievermogen van één op de vijf verkeersdeelnemers negatief beïnvloed wordt door allergieën. Het is dus voor deze groep van groot belang dat de allergieveroorzakers zoveel mogelijk buiten de auto gehouden worden. Ook hier komt het interieurfilter weer om de hoek kijken: dit filter houdt ook de pollen tegen die allergische reacties veroorzaken. Het regelmatig vervangen van het interieurfilter betekent dus niet alleen meer schone lucht in het interieur van de auto, maar ook een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Wanneer het voorjaar nadert, is extra aandacht voor het interieurfilter dus van groot belang. Naast eerder genoemde voordelen beslaan de ruiten minder snel en werkt de gehele interieurventilatie vele malen beter.

Bron: MijnGrossier

Whatsapp
Uw browser is niet up-to-date!
Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.