De zomerbanden mogen er weer onder

19 maart 2019 door

Zomerbanden, ook wel high performance banden genoemd, zijn banden die u het gehele jaar door kunt gebruiken. Ze presteren geweldig op asfalt dat heet of vochtig is. Ideaal voor de zomermaanden dus, wanneer we te maken krijgen met hogere temperaturen en flinke regen- en onweersbuien.

Alleen tijdens sneeuw en gladheid zijn automobilisten in bepaalde landen verplicht om met winterbanden te rijden. Zomerbanden bieden bij alle weersomstandigheden, behalve bij vorst, zelfs bij hoge snelheid uitstekende grip. Zomerbanden bieden niet alleen goede rijeigenschappen bij warm en matig weer, ze zorgen daarnaast ook voor een laag brandstofverbruik en dragen ook bij aan de veiligheid tijdens het rijden.

Winterbanden versus zomerbanden
Het is handig om het verschil tussen zomer- en winterbanden uit te leggen. Zomerbanden hebben een bijzonder profiel dat duidelijk verschilt van dat van all-season- of winterbanden. Zomerbanden hebben meestal een laag profiel met smalle en vaak vrij ondiepe radiale groeven. Het grootste verschil zit in de samenstelling van het rubber. Als de temperatuur buiten lager is dan 7 graden gaan de winterbanden beter presteren. Dit komt omdat de winterbanden dan nog steeds soepel zijn daar waar de zomerbanden harder worden. Dit zorgt voor een betere wegligging bij sneeuw en ijzel.

Zomerbanden eronder
Als de temperatuur niet meer onder de 7 graden komt kunnen de zomerbanden er weer onder. Wacht hier niet te lang mee, want u rijdt dan met winterbanden minder zuinig. Door de winterbanden heeft u meer weerstand op de weg. Er is dan meer brandstof nodig om te rijden. Bent u van plan om na die periode nog naar het buitenland te gaan? Bekijk dan wel of in dat land winterbanden nog wel verplicht zijn of niet. Zo voorkomt u een boete, deze boete kan soms oplopen tot 100 euro.
_
Banden opslag
Wanneer u bij ons de bandenwissel laat uitvoeren, bieden wij u als service; gratis opslag aan.
Onze monteurs zorgen ervoor dat uw winterbanden schoon in opslag komen, zo heeft u hier geen werk mee.

 

1

Maak een werkplaats afspraak!

Bel 0523 26 41 00

Maak een afspraak!

_
Whatsapp
Uw browser is niet up-to-date!
Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.