Waarom je koplampen altijd per paar zou moeten laten vervangen

18 maart 2019 door

De meeste kleine handelingen die aan een auto uitgevoerd worden, zijn in de praktijk gebruikelijk. Maar of we ons dit nu realiseren of niet, ze kunnen van grote invloed zijn op de verkeersveiligheid. Daarom is het ook verstandig om beide koplampen tegelijk te vervangen; zo zorgt u voor verbetering van de zichtbaarheid en de veiligheid.

De meeste kleine handelingen die men aan de auto laat uitvoeren zijn gebruikelijk. Maar of u het zich nu realiseert of niet, ze kunnen van grote invloed zijn op uw eigen leven en dat van anderen. U zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw dierbaren een veiligheidsriem dragen. Logisch. Een minimale handeling voor maximale zorg. Een schone vooruit is een eerste stap naar goed zicht onder alle weersomstandigheden. 90% van de informatie die bij het rijden wordt gebruikt, is visueel. Optimaal zicht op de weg is dus onbetaalbaar. Twee banden tegelijk vervangen is de beste manier om een veilige wegligging te garanderen. Het biedt stabiliteit en helpt om de auto onder controle te houden.

Over tijd en veiligheid

Het is verstandig om beide koplampen tegelijk te laten vervangen; zo zorgt u voor verbetering van de zichtbaarheid en uw veiligheid. Maar dat niet alleen. Het is sneller, gemakkelijker en goedkoper om beide koplampen te laten vervangen in plaats van één. Een ritje naar de werkplaats kost u nou eenmaal tijd. Bovendien, wanneer een lamp defect raakt, volgt de andere vaak heel snel. Onder andere omdat de gloeidraad van de lamp met de tijd breekbaar wordt. ’Vervolgfalen’ noemen we dat. Een koplamp wordt ook doffer aan het eind van de levensduur, dus als u één koplamp laat vervangen wordt de weg niet meer gelijkmatig verlicht. Dat maakt rijden in het donker gevaarlijker. Een lamp die nieuw 75 meter voor de auto uit schijnt, produceert na drie jaar nog maar een lichtbundel van 50 meter. Het leidt behoorlijk af als een van de koplampen helderder is dan de andere en wegmarkeringen en verkeersborden worden minder verlicht.  Zorg dus voor goed zicht en laat beide koplampen tegelijk vervangen..

Onmisbaar

Licht is onmisbaar tijdens het rijden; het is de eerste en enige veiligheidsfactor die daadwerkelijk ongelukken helpt voorkomen. Samen met de passieve veiligheidsmaatregelen in auto’s, helpt de verlichting mee om het zelfvertrouwen van bestuurders te vergroten en een veilige rijervaring te bevorderen.

Maak een werkplaats afspraak!

Bel 0523 26 41 00

Whatsapp
Uw browser is niet up-to-date!
Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.