Wat is een vier seizoenenband?

Een Vier seizoenen band (ook wel All Season band genoemd) is een band die u het gehele jaar kunt gebruiken. Hij presteert goed tijdens zomerse en winterse omstandigheden. Het nadeel is echter dat hij nergens boven uitsteekt. Zo is een zomerband in de zomer beter dan een All Season band en is een winterband in de winter beter dan een All Season band. Een vier seizoenen band wordt overigens ook wel een All-Weather band of All Season Band genoemd.

Wanneer een vier seizoenen band?

Een vier seizoenen band is voor Nederland een geschikte band. De band geeft in de zomer extra grip tijdens regen en verliest minder grip in de winter dan een zomerband. Een vier seizoenen band bevat minder lamellen dan een winterband. De vier seizoenen band is niet bestand tegen extreme winterse omstandigheden, in Nederland komen deze omstandigheden niet dagelijks voor.
U dient er wel rekening mee te houden als u naar landen gaat waar winterbanden verplicht zijn, zoals Duitsland, niet alle vier seizoenen banden goedgekeurd zijn als winterband. Een vier seizoenenband is sinds 1 januari 2018 goedgekeurd in Duitsland wanneer het Sneeuwvlok logo vermeld staat op de band. Wel mag je met banden aangeschaft voor 1 januari 2018 met alleen het M+S logo in Duitsland tot 30 september 2024 rondrijden.

Voordelen

  • U hoeft niet van band te wisselen
  • U heeft geen opslagkosten
  • Betere grip dan een zomerband
  • Bestand tegen het Nederlandse winter                      

Nadelen

  • Niet bestand tegen extreme winterse omstandigheden
  • Het is een combinatie van de zomer en winterband, maar steekt nergens boven uit
  • Vier seizoenen banden tonen tekortkomingen op het  gebied van zijdelingse grip en tractie in de sneeuw
Whatsapp
Uw browser is niet up-to-date!
Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.